11/09/2014

Daim-valkosuklaajuustokakku

Tämän suussasulavan juustokakun tein isänpäiväksi. Kakun herkullinen makuyhdistelmä voi  näin äkkiseltään kuulostaa liian makealta, mutta sitä se ei ole. Maut toimivat loistavasti ja kakusta tulikin yksi lemppareistani. Reseptiä on kehuttu myös Hellapoliisin sivulla, josta sen nappasinkin. Tein reseptiin pieniä muutoksia, joten alla oma versioni.




Daim-valkosuklaajuustokakku
16-22cm vuokaan (omani on tehty 16cm vuokaan)

Pohja:
200g tummia täytekeksejä esim. Domino
75g margariinia tai voita sulatettuna
2rkl  maitoa

Täyte:
2 1/2dl vispikermaa 
1/2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
250g vaniljatuorejuustoa
100g valkosuklaata
3 liivatetta 
2rkl kiehuvaa vettä
1 1/2  isoa Daim -suklaapatukkaa rouhittuna (= 3 palaa)

Koristeluun:
Rouhittua Daim-patukkaa

Tee näin:
Murskaa täytekeksit täytteineen. Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja maito. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää tuorejuusto ja kääntele joukkoon sulatettu suklaa. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste kerma-tuorejuustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon rouhitut Daim-patukat. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä mieluiten yön yli. 

Koristele Daim-murskalla, suklaarouheella tai sulatetulla suklaalla.

Vinkkejä:
  • Käytä Daim-rakeita patukoiden sijaan.
  • Korvaa vispikerma vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella ja vaihda tuorejuusto tavalliseen.

2 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä ihanalta ja kuulostaakin ! Pitänee laittaa "to do-listalle" :)

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina!